sluiten

16 juni 2017

Zijn uw oudedagsvoorzieningen op orde?

In Nederland hebben we de hoogste pensioenleeftijd ter wereld en 63% van de Nederlanders verwacht gezond oud te worden. Toch scoren Nederlanders maar een 6- als het gaat om pensioenvoorbereiding. Dat blijkt uit een wereldwijd pensioenonderzoek van Aegon. Ter vergelijking: Amerikanen scoren een 7.

Extra zorgwekkend is dat mensen met een ongezonde levensstijl lager scoren in dit onderzoek.
Dit jaar werd voor het eerst de relatie tussen gezond leven en pensioenvoorbereiding onderzocht. Aan dit onderzoek deden 16.000 mensen mee uit vijftien landen, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Japan en Canada. Maarten Edixhoven, algemeen directeur van Aegon Nederland: “Gezondheid heeft een positieve invloed op sparen en pensioenplanning. Andersom zien we dat een slechte gezondheid en gebrek aan kennis en planning samenvallen. Dit is een zorgelijke ontwikkeling. Een goed pensioen is voor iedereen belangrijk, zeker nu we bijna allemaal ouder worden dan vroeger.”

Zijn uw oudedagsvoorzieningen op orde?

Werkelijke pensioenleeftijd valt tegen
Als het om de verwachte pensioenleeftijd gaat, zien de onderzoekers een groot verschil tussen landen. Zo schatten Nederlanders hun pensioenleeftijd op 67 jaar, terwijl werknemers in China al met 56 jaar met pensioen denken te gaan. Vaak blijkt dat de geschatte eigen pensioenleeftijd veel lager ligt dan de daadwerkelijke pensioenleeftijd. Zelf sparen of besparen voor het pensioen is een universele noodzaak. Zeker nu overheden zich steeds verder terugtrekken en van werknemers wordt verwacht dat zij dit zelf regelen.

Zorgen over later zijn universeel
Wereldwijd gaf 82% van de ondervraagden aan zich zorgen te maken over hun gezondheid op latere leeftijd. Over hun financiën tegen die tijd is maar 25% positief. Nederlanders scoren hier net iets hoger met 30%.

Tip Bespreek met uw accountant hoe u ervoor staat en welke maatregelen mogelijk (met vaak een fiscaal voordeel) nog moeten worden getroffen.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.