sluiten

23 februari 2017

Vereenvoudiging belastingen auto

Met ingang van 1 januari 2017 wordt het systeem van autobelastingen eenvoudiger

Dat gebeurt stapsgewijs tussen 2017 en 2020. Dit betekent de volgende veranderingen.

  • De bijtelling voor privégebruik van volledig elektrische leaseauto's blijft 4% (tot een aanschafbedrag van € 50.000). Voor alle andere nieuwe zakelijke auto's is de bijtelling verhoogd naar 22%. De bijtelling voor auto's aangeschaft vóór 1 januari 2017 blijft 25%.
  • De aanschafbelasting personenauto’s en motorrijwielen (BPM) gaat stapsgewijs naar beneden met in totaal 12% in 2020. Ook verandert de berekening van de BPM.
  • De motorrijtuigenbelasting (MRB) daalt met 2% in 2020.
  • Eigenaren van oude personenvoertuigen en bestelauto's op diesel gaan vanaf 2019 meer belasting betalen.

Het overgangsrecht wordt vereenvoudigd: auto's gekocht in de periode 2017–2020 houden 60 maanden na de datum van eerste toelating op de weg een lagere bijtelling. Voor auto's van vóór 1 juli 2012 geldt het huidige overgangsrecht tot en met 2018.

Vereenvoudiging belastingen auto

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.