sluiten

23 februari 2017

Valse telefoontjes over aanmaningen van Belastingdienst

De Belastingdienst waarschuwt voor valse telefoontjes over aanmaningen. Iemand doet bijvoorbeeld alsof hij deurwaarder is bij de Belastingdienst en zegt dat bedragen niet zijn betaald, ondanks aanmaningen. 

Valse telefoontjes over aanmaningen van BelastingdienstOm kosten te voorkomen, moet volgens de beller direct telefonisch geld worden overgemaakt.
Ga niet in op deze verzoeken. Deze beller werkt niet bij de Belastingdienst. Als de Belastingdienst u belt, wordt altijd verwezen naar een eerder contact of bericht. Ook zet de Belastingdienst u niet onder druk en krijgt u altijd minimaal twee weken de tijd om te betalen.

TipMeld valse of verdachte telefoontjes. Verzamel zoveel mogelijk gegevens over het telefoongesprek.
Denk hierbij aan:

 

  •  telefoonnummer van de beller;
  • bankrekeningnummer waarop u moet betalen;
  • een website die de beller noemt;
  • intentie van telefoongesprek.

Meld de door u verzamelde gegevens zo snel mogelijk aan de Belastingdienst via 
valse-email@belastingdienst.nl 

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.