sluiten

25 november 2016

Overweeg een extra aflossing op uw hypotheek

Sinds 2013 zijn er aflossingsvoorwaarden verbonden aan het recht op hypotheekrenteaftrek. Als huiseigenaar moet u om te beginnen uw hypotheek (ten minste) annuïtair binnen 30 jaar volledig aflossen. 

Verder gaat het maximale tarief waartegen u hypotheekrente mag aftrekken, stapsgewijs omlaag tot 38 procent in 2042.

Dit maximale tarief bedraagt in de komende jaren:

  • 2016: 50,5 procent
  • 2017: 50 procent
  • 2018: 49,5 procent
  • 2019: 49 procent
  • 2020: 48,5 procent
  • 2021: 48 procent
  • 2042: 38 procent

Het kan zeker zin hebben om dit jaar (of in 2017) een extra aflossing op uw hypotheek te doen. Als u dit voor 1 januari 2017 doet, verkleint dit bovendien uw vermogen in box 3 van de Wet inkomstenbelasting 2001. Daarmee verlaagt u dus niet alleen uw hypotheeklasten, maar betaalt u ook nog eens minder box 3-belasting.

Overweeg een extra aflossing op uw hypotheek

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.