Nieuwsberichten 2011


16 november 2011

KALB verspreid periodiek KALB Magazine onder haar relaties, een blad met nieuws en tips voor ondernemers. Uitgave november 2011.


25 augustus 2011

De Belastingdienst heeft onlangs een nieuw onderdeel op haar website gezet dat ziet op de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (WWFT). Handelaren in goederen of makelaars in onroerende zaken kunnen te maken krijgen met de WWFT, maar de regeling is ook van toepassing op adviseurs en accountants.


22 augustus 2011

KALB verspreid periodiek KALB Magazine onder haar relaties, een blad met nieuws en tips voor ondernemers. Uitgave augustus 2011.


16 augustus 2011

Vanaf 1 januari 2012 moeten uitzendbureaus geregistreerd staan in het Handelsregister. Minister Kamp (SZW) heeft hiertoe een wetsvoorstel opgesteld, waarmee de ministerraad heeft ingestemd. Deze registratieplicht is een stap in de goede richting om malafide uitzendbureaus en uitbuiting van werknemers aan te pakken. De registratieplicht is ook een aanvulling op het systeem van certificering van de uitzendbranche zelf.


1 juli 2011

Het kabinet wil de haperende woningmarkt een flinke duw in de rug geven door met onmiddellijke ingang de overdrachtsbelasting voor een jaar te verlagen naar 2 procent.


21 juni 2011

Er is een nieuwe vacature bij KALB.


16 juni 2011

KALB verspreid periodiek KALB Magazine onder haar relaties, een blad met nieuws en tips voor ondernemers. Uitgave juni 2011


16 juni 2011

Is een notariële akte verplicht of kan het bij onderhandse akte?

 Tot 2003 was voor een rechtsgeldige papieren schenking een notariële akte noodzakelijk. Een onderhandse schuldigerkenning uit vrijgevigheid was toen nietig. Door de wetswijziging in 2003 is deze eis vervallen.


8 juni 2011

De maatregel waarbij tijdelijk het lage btw-tarief op verbouwingen en onderhoud van woningen van toepassing is, wordt verlengd tot 1 oktober 2011. Aanvankelijk moesten de werkzaamheden voor 1 juli zijn afgerond. Het gaat om een uitloopregeling, wat betekent dat uit de administratie van de ondernemer moet blijken dat de werkzaamheden al vóór 1 juli van dit jaar zijn gestart. Het lage tarief geldt dus niet voor werkzaamheden die na 1 juli beginnen.


30 mei 2011

KALB heeft haar website vernieuwd, zodat deze nog overzichtelijker is. Ook op deze wijze zullen wij u voorzien van nieuws, tips en advies. Maar het beste ervaart u de kracht van KALB natuurlijk in een persoonlijk gesprek!


2 april 2011

KALB verspreidt periodiek KALB Magazine onder haar relaties. Uitgave april 2011


2 februari 2011

KALB verspreidt periodiek KALB Magazine onder haar relaties. Uitgave februari 2011.

Meer Financieel Nieuws vindt u in ons "Nieuwsarchief"

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.