Nieuwsberichten 2003


6 december 2005

Vanaf 1 januari 2004 treedt in Belgie een amnestieregeling in werking. Alle Belgen met zwart geld op de bank, en ook de Nederlanders die in Belgie belastingplichtig zijn, kunnen vanaf 1 januari 2004 hun spaargeld bij de Belgische fiscus witwassen.


4 december 2005

De belastingdienst heeft onlangs massaal verklaringen ziekenfondswet verstuurd. Hierbij verklaart de belastingdienst of u – als zelfstandige – al dan niet verplicht verzekerd bent voor het ziekenfonds in het jaar 2004.


2 december 2005

Wist u dat er fiscaalvriendelijke mogelijkheden zijn voor bedrijfsfitness van de zaak? Hoe kunt u die benutten? Wat levert dat op?


5 november 2005

In 2004 veranderen er een aantal zaken op het gebied van reiskosten. Wat de precieze gevolgen voor uw praktijk zijn, vergt een duik in de arbeidsvoorwaarden.


4 november 2005

Voor Nederland heeft de implementatie van een nieuwe Europese richtlijn een beperkte uitbreiding van de verplichte factuurgegevens tot gevolg. Het betreft de volgende wijzigingen, die ingaan per 1/1/2004


2 november 2005

Met ingang van januari 2003 is de vrijstelling voor deze giften komen te
vervallen (in 2002 € 136,-).

Meer Financieel Nieuws vindt u in ons "Nieuwsarchief"

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.