sluiten

17 maart 2014

Extra belastingvoordeel bij schenkingsvrijstelling eigen woning

Van 1 oktober 2013 tot 1 januari 2015 is de vrijstelling van de schenkbelasting tijdelijk verruimd in geval van
aflossing van een eigenwoningschuld of indien de schenking wordt aangewend voor onderhoud/verbetering van de eigen woning:

  • De hoogte van de vrijstelling is verruimd tot 100.000 euro.
  • De schenking mag ook worden verkregen van een familielid of van een derde.
  • De ontvanger hoeft niet meer tussen de 18 en 40 jaar te zijn.
  • De schenking mag ook gebruikt worden voor de aflossing van een restschuld.
  • Als in het verleden van een verhoogde vrijstelling gebruik is gemaakt, komt die in mindering op het bedrag van € 100.000.
  • Voor toepassing van de vrijstelling moeten zowel schenking als besteding plaatsvinden vóór 1 januari 2015.

Neem in voorkomende gevallen altijd even contact op met uw relatiebeheerder bij KALB, omdat de voorwaarden om voor deze vrijstelling in aanmerking te komen vrij nauw luiden.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.