sluiten

15 maart 2014

Hypothecaire lening van uw bv

Als u in 2013 bij uw bv een lening voor de aankoop van een eigen woning hebt afgesloten, moet u hierover aan de Belastingdienst informatie verstrekken om voor renteaftrek in aanmerking te komen.

De informatie moet uiterlijk bij het indienen van uw aangifte inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen 2013 worden verstrekt (dus in beginsel voor 1 april 2014). Voor bestaande leningen op 31 december 2012 geldt deze  informatieverplichting niet. Dit is ook zo als u een bestaande lening oversluit bij uw bv.

Let op!
Als u de aangifte echter laat verzorgen door uw belastingadviseur die gebruik maakt van de zogenaamde uitstelregeling, dan geldt dat de relevante informatie uiterlijk op 31 december 2014 moet zijn verstrekt. Pleeg hierover tijdig overleg.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.