sluiten

13 maart 2014

Maak gebruik van tijdelijk belastingvoordeel in box 2

Het tarief in box 2 (belastbaar inkomen uit aanmerkelijk belang) is eenmalig, alleen in 2014, verlaagd van 25 procent naar 22 procent. Directeuren-grootaandeelhouders betalen dus minder belasting over dividenduitkeringen.

Belastingvoordeel box 2Het verlaagde tarief geldt alleen over de eerste 250.000 euro van het belastbaar inkomen uit aanmerkelijk belang.

Het verlaagde tarief van 22 procent voor het inkomen uit aanmerkelijk belang kan per fiscale partner worden toegepast. Gehuwden in gemeenschap van goederen hebben elk een aanmerkelijk belang; zij kunnen per persoon tot 250.000 euro gebruik maken van het verlaagde tarief, in totaal dus 500.000 euro.

Als er sprake is van huwelijkse voorwaarden waarbij de ene partner 100 procent van de aandelen heeft en de ander niets, mogen evengoed beide partners gebruik maken van het tarief van 22 procent, maar over maximaal 250.000 euro.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.