sluiten

27 november 2014

Laat dit jaar nog dividend uitkeren uit uw BV

In 2014 betaalt u over dividenduitkeringen uit uw BV 22 procent inkomstenbelasting. Dit betreft een tijdelijk eenmalig verlaagd tarief.

Met ingang van 1 januari 2015 bedraagt het tarief weer 25 procent. U kunt dit jaar dus nog een belastingvoordeel van 3 procent behalen als u nog dit jaar dividend uit uw BV laat uitkeren.

Let op: Overleg met uw accountant welk bedrag u verantwoord uit uw BV kunt halen. Dit is met name van heel groot belang als u pensioen in eigen beheer pensioen opbouwt. Als u te veel laat uitkeren kan de fiscus uw pensioenopbouw in één keer belasten in plaats van (later) de pen­sioenuitkeringen.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.