sluiten

24 juni 2015

Krijgt u vakantiegeld of een andere bijzondere beloning in 2015?

Krijgt u vakantiegeld en/of een andere bijzondere beloning in één keer uitbetaald? Dan houdt uw werkgever of uitkeringsinstantie hierop loonheffing in, net als op uw maandelijkse loon of uitkering.

Vanwege een nieuwe berekening van de loonheffing is uw vakantiegeld of andere bijzondere beloning in 2015 lager dan u gewend bent.

Wat is een bijzondere beloning?

Met een bijzondere beloning wordt bijvoorbeeld bedoeld:

  • vakantiegeld;
  • 13e maand;
  • gratificatie;
  • bonus;
  • uitbetaling overwerkuren;
  • afkoop vakantiedagen;
  • nabetalingen salaris.

Waarom is uw bijzondere beloning lager in 2015?

Uw werkgever of uitkeringsinstantie past een bijzonder tarief toe bij de berekening van de loonheffing over uw vakantiegeld of bijzondere beloning. Daarnaast past hij nu ook het zogenoemde verrekeningspercentage toe. Dit verrekeningspercentage is nodig omdat de algemene heffingskorting en arbeidskorting inkomensafhankelijk zijn geworden. U betaalt hierdoor meer belasting over uw vakantiegeld en andere bijzondere beloningen dan u gewend bent. 

Tip

Neem bij twijfel contact op met uw accountant. Hij kan controleren of het nettobedrag dat u hebt ontvangen juist is.

Krijgt u vakantiegeld of een andere bijzondere beloning in 2015?

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.