sluiten

6 maart 2015

Komt u nog in aanmerking voor de werkbonus?

De werkbonus is met ingang van 1 januari 2015 vervallen. Dat geldt alleen voor mensen die op dat moment nog 61 jaar moesten worden. Mensen die op 1 januari 2015 61 jaar of ouder waren, kunnen in aanmerking blijven komen voor deze heffingskorting.

Voorbeeld 1
Een werknemer die op 1 januari 2015 60 jaar is, had zonder aanpassing van de regelgeving wel recht gehad op de werkbonus, maar door de wetswijziging nu niet. 

Voorbeeld 2
Een werknemer die in 2015 62 jaar is en in maart 2015 gaat werken mag de werkbonus – mits voldaan aan de voorwaarden – wel toepassen, ondanks dat hij deze voor het eerst toepast. 

In onderstaande tabel ziet u voor 2015 welke werkbonus u krijgt bij welk arbeidsinkomen.

Arbeidsinkomen meer dan Arbeidsinkomen niet meer dan Werkbonus
€ 0 € 17.327 geen
€ 17.327 € 19.252 58,1% x (arbeidsinkomen - € 17.327)
€ 19.252 € 23.104 € 1.119
€ 23.104 € 33.694 € 1.119 - 10,567% x (arbeidsinkomen - € 23.104)
€ 33.694 - geen

Let op!

De werkbonus geldt voor:

  • ondernemers voor de inkomstenbelasting;
  • niet-ondernemers die niet in loondienst zijn, maar wel inkomsten genereren (resultaatsgenieters);
  • werknemers.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.