sluiten

22 september 2015

Klant aan het woord: Werk-Vitaal

Het leek ons een goed idee om via ons netwerk de mogelijkheid te bieden dat onze relaties elkaar beter leren kennen. Werk-vitaal, met haar nieuwe oplossingen voor verzuim en preventie bijt het spits af.

Sinds dit jaar verzorgt KALB de financiële zaken en salarisadministratie voor het verzuim- en preventiebedrijf Werk-Vitaal. Na in 2011 opgericht door het Noord-Limburgse ziekenhuis VieCuri, is het bedrijf sinds kort verzelfstandigd. Om deze overgang in goede banen te kunnen leiden hebben de eigenaren Henneman en van Berlo voor KALB gekozen. Dit vanwege eerdere positieve ervaringen en haar  brede deskundigheid op financieel, fiscaal en bedrijfskundig vlak.

Omdat ziekteverzuim, preventie en de inzetbaarheid van personeel een actueel thema is voor elke werkgever, stellen zij zich graag even aan u voor.

Bron: Navenant MagazineDe 2 eigenaren van onze klant Werk-Vitaal, Ron van Berlo en Marjolein Henneman, hebben hun sporen in het vak ruimschoots verdiend, Ron van Berlo heeft een achtergrond in HR-vak en stond samen met Ziekenhuis VieCuri aan de basis van het huidige Werk-Vitaal. Marjolein Henneman is van huis uit juriste en specialiseerde zich nadien als register-casemanager en arbeidsdeskundige.

Ron: “Door onze gezamenlijke expertises kan Werk-Vitaal werkgevers helemaal bedienen. We zijn ontstaan in een periode dat ziekteverzuim bijna volledig als medisch werd bestempeld”. “Zeker 60% van de oorzaken achter het uitvallen van medewerkers, heeft echter geen directe medische aanleiding.” aldus Marjolein. “Dit noemen we dan ook beïnvloedbaar verzuim. Denk hierbij aan functioneringsproblemen of een verstoring in de werk-privé balans.”

Elke werkgever, groot én klein, heeft er financieel alle baat bij om ervoor te zorgen dat hun personeel inzetbaar en vitaal blijft.  Met de recente veranderingen in de wetgeving kunnen de kosten oplopen tot duizenden euro’s, ook als de medewerker niet meer in dienst is. “Daarom is het ongelofelijk belangrijk dat iemand vanaf de eerste verzuimdag professioneel wordt begeleidt, maar het liefst nog eerder.

Werk-Vitaal heeft hun hoofdkantoor in Noord-Limburg maar is ook op actief in Venray, Maastricht en de regio Eindhoven. “Voor ons is het persoonlijk contact essentieel in de samenwerking. We kunnen een organisatie pas goed helpen als we de omstandigheden kennen. Hierdoor zijn de lijnen kort en ontstaan er vaak betere oplossingen. Ons doel is niet de symptoombestrijding, maar het werken aan duurzame oplossingen”.

Meer weten? Zie www.werk-vitaal.nl

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.