sluiten

19 januari 2017

De hoogste rente geeft... de belastingdienst

Indien u jaarlijks belasting moet bijbetalen, bent u waarschijnlijk kort geleden weer verblijd met de voorlopige aanslag inzake 2017. Die mag u in 11 termijnen gespreid binnen het jaar betalen, te beginnen eind februari. Het alternatief is dat u de aanslag in één keer betaalt, echter wel vóór 28 februari a.s.. In dat geval geeft de belastingdienst een zogenoemde betalingskorting. Wat is nu het gunstigste?

Ineens of in termijnen, that's the question?

Cijfervoorbeeld

Stel dat op de voorlopige aanslag 2017 een bedrag van 30.000 euro betaald moet worden. Bij betaling "ineens" geeft de belastingdienst een korting van 502 euro, zodat slechts 29.498 euro betaald hoeft te worden. U ontvangt dus een korting van 502 euro, die u als rentevergoeding kunt beschouwen. Procentueel is deze rente 1,67 procent (502 euro / 30.000 euro = 1,67 procent).

Zo bezien, geeft de belastingdienst u dus een beduidend hogere rente dan de banken. Die komen vandaag de dag niet veel verder dan 0,3 procent. Dus wie het geld beschikbaar heeft en een hogere rente voor zijn spaargeld zoekt, doet er verstandig aan om de voorlopige aanslag over 2017 ineens te betalen en zo een mooi voordeeltje op te strijken.

Leuker kunnen ze het niet maken.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.