sluiten

6 maart 2015

Hoe zit het in 2015 met de bijtelling privégebruik auto?

Hoe zit het in 2015 met de bijtelling privégebruik auto?

Met ingang van 1 januari 2015 zijn de CO2-uitstootgrenzen en de bijbehorende bijtellingspercentages voor het privégebruik van personen- en bestelauto’s van de zaak veranderd. Per 1 januari maakt het niet meer uit op wat voor brandstof de auto rijdt: de uitstootgrenzen en bijbehorende bijtellingspercentages zijn in alle gevallen hetzelfde.

Hoe zit het met de bijtelling privégebruik auto?

Auto’s met een CO2-uitstoot van meer dan 50 gram per kilometer

Voor auto’s met een CO2-uitstoot van meer dan 50 gram per kilometer die in 2015 voor het eerst op naam zijn gesteld, gelden in 2015 de bijtellingspercentages voor het privégebruik in de volgende tabel. Deze percentages gelden niet bij excessief privégebruik. Het maakt hierbij niet uit op wat voor brandstof de auto rijdt.

 

  CO2-uitstoot in gram per kilometer
Auto’s met 14% bijtelling >50 - ?82
Auto’s met 20% bijtelling >82 - ?110
Auto’s met 25% bijtelling >110

Auto’s zonder CO2-uitstoot

Voor auto’s zonder CO2-uitstoot (0 gram per kilometer) die in 2015 voor het eerst op naam worden gesteld, ?geldt een bijtelling van 4%. Dit percentage geldt zestig maanden.

De termijn van zestig maanden start op de eerste dag ?van de maand na de maand waarin de datum eerste tenaamstelling valt.

Auto’s met een CO2-uitstoot van maximaal ?50 gram per kilometer

Voor auto’s met een CO2-uitstoot van maximaal 50 gram per kilometer die in 2015 voor het eerst op naam worden gesteld, geldt een bijtelling van 7%, tenzij er sprake is van excessief privégebruik. Dit percentage geldt zestig maanden. De termijn van zestig maanden start op de ?eerste dag van de maand na de maand waarin de datum eerste tenaamstelling valt.

 

Tip!

Wilt u in 2015 een nieuwe auto van de zaak kopen? Neem dan contact op met uw accountant.

Een veelgestelde vraag is of het fiscaal gezien niet handiger is om een volledig elektrische auto te kopen in plaats van een hybride auto. Volledig elektrische auto’s zijn in de regel echter dermate duurder dat het fiscale voordeel daar over het algemeen niet tegen opweegt.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.