sluiten

24 juni 2015

Fiscaal-vriendelijke omzetting eenmanszaak in een bv

Stel, u hebt een eenmanszaak en u hebt onlangs een aanzienlijk bedrag ontvangen voor uw werkzaamheden. 

U weet dat een groot deel hiervan zal worden belast tegen het 52-procents-tarief van de Wet op de inkomstenbelasting. Om dit voorkomen wilt u uw onderneming met terugwerkende kracht tot 1 januari 2015 geruisloos omzetten in een bv, waardoor een tariefsvoordeel van 32 procent kan worden behaald. Zal de belastinginspecteur hiermee akkoord gaan? Het antwoord op deze vraag is bevestigend. De hoogste belastingrechter, de Hoge Raad, heeft op 22 mei 2015 namelijk besloten dat de omzetting van een eenmanszaak in een bv in de bovengenoemde situatie is toegestaan. Uw eenmanszaak kan op deze wijze dus fiscaal-vriendelijk in een bv worden omgezet. 

Tip

Voorkom onnodig gedoe met de fiscus. Neem altijd contact op met uw accountant als u uw eenmanszaak wilt omzetten in een bv, aangezien hieraan vele fiscale haken en ogen kunnen kleven.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.