sluiten

26 november 2014

Fiscaal vriendelijk fietsen ook in 2015 mogelijk

Het verplicht invoeren van de werkkostenregeling per 1 januari 2015 betekent dat de huidige specifieke vrijstelling voor de fiets van de zaak niet wordt voortgezet. 

Een fiets kan straks alleen nog maar onbelast via de zogenaamde vrije ruimte (1,2 procent van de totale loonsom) worden verstrekt, maar voor veel werkgevers is dit ontoereikend. In de media is hierover al het nodige te doen geweest en is ervoor gepleit de bestaande fietsregeling te behouden, maar staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes heeft voet bij stuk gehouden. 

Fiscaal vriendelijk fietsen ook in 2015 mogelijk

Er zijn echter nog andere mogelijkheden om uw werknemers fiscaal vriendelijk naar het werk te laten fietsen. Zo kan de mogelijkheid van een onbelaste vergoeding van 0,19 euro voor zakelijke kilometers (inclusief woon-werkverkeer) door werkgevers worden aangewend om het fietsgebruik te stimuleren. Hiernaast kunnen werkgevers voor de aanschaf van de fiets – ook onder de werkkostenregeling – een renteloze lening geven.

Er bestaan nog meer creatieve mogelijkheden om de aanschaf van de fiets geruisloos te laten plaatsvinden, bijvoorbeeld door de inzet van de voor woon-werk-verkeer verstrekte onbelaste kilometer-vergoeding voor de aflossing van deze renteloze lening.

Tip: Vraag uw accountant naar een passende oplossing voor uw bedrijf.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.