sluiten

2 oktober 2017

Beperking heffingskortingen buitenlandse belastingplichtigen

Woont u niet in Nederland en heeft u inkomsten waarop Nederlandse loonbelasting wordt ingehouden? Dan zal uw werkgever vanaf 1 januari 2019 maandelijks meer loonbelasting inhouden.

beperkingen heffingskortingenVanaf dan krijgt u via de loonbelasting namelijk minder of geen heffingskortingen.
Mensen die kwalificerende buitenlandse belastingplichtige zijn, kunnen gebruikmaken van alle heffingskortingen. Zij zullen dat voortaan moeten realiseren via de inkomstenbelasting. Hiervoor moeten zij aangifte inkomstenbelasting doen.

Door de nieuwe regel voorkomt de overheid dat buitenlandse belastingplichtigen die niet voldoen aan de voorwaarden voor een kwalificerende buitenlandse belastingplicht achteraf via de inkomstenbelasting geld moeten terugbetalen.  

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.