sluiten

29 november 2014

Benut langere betalingstermijn voor belastingaanslag 2014

Sinds 1 januari 2014 is een aantal -belastingregels veranderd. De kans is groot dat u daardoor over 2014 meer belasting moet betalen dan u verwacht of dat u minder terugkrijgt.

Geldt voor u het volgende?

U had in 2014 een of meer van de volgende inkomsten:

  • loon;
  • uitkering;
  • winst uit onderneming;
  • resultaat uit overig werk.

Waren deze inkomsten in totaal hoger dan 20.000 euro? Dan hebt u in 2014 vermoedelijk te weinig belasting betaald.

Benut langere betalingstermijn voor belastingaanslag 2014 

Dit heeft gevolgen voor uw aanslag over 2014. Als u belasting moet betalen, is het bedrag waarschijnlijk hoger dan u verwacht. 

Als u volgend jaar met deze ‘naheffing’ van de fiscus te maken krijgt, heeft u daarvoor vier maanden extra de tijd om te betalen. Deze vier maanden komen bovenop de gebruikelijke betalingstermijn van zes weken. Over deze periode hoeft geen invorderingsrente te worden betaald. Invorderingsrente is rente die moet worden betaald als een belastingaanslag te laat wordt betaald.

Let op: Dit extra uitstel van vier maanden geldt voor iedereen en voor het hele bedrag van de aanslag. Als u hiervan gebruik gaat maken, dan bent u voor de duur van het uitstel wel Belastingrente – een vergoeding voor gemiste rente – verschuldigd.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.