sluiten

16 juni 2017

Auto van de zaak

Wat u voor een auto van de zaak aan belasting betaalt hangt af van het type auto en of u deze alleen zakelijk gebruikt of ook privé.

Auto van de zaakBijtelling
Gebruikt u als werknemer een auto van de zaak alleen zakelijk of rijdt u privé minder dan 500 kilometer per jaar? Dan betaalt u geen bijtelling. U betaalt wel bijtelling als u per jaar meer dan 500 kilometer privé rijdt. Uw werkgever telt dan een bedrag op bij uw loon, omdat u belastingvoordeel heeft van dit privégebruik. U moet hierover inkomstenbelasting betalen. Het gaat om een percentage van de catalogusprijs of de waarde in het economisch verkeer. Betaalt u een eigen bijdrage? Dan gaat dit af van de bijtelling. Hoeveel de bijtelling bedraagt hangt af van de catalogusprijs van de auto.

Wegenbelasting (mrb)
U betaalt geen wegenbelasting voor een auto van de zaak. Dit doet de leasemaatschappij of uw werkgever. Wie betaalt hangt af van op welke naam de auto staat. De wegenbelasting is meestal inbegrepen in de leasevergoeding.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.