sluiten

16 juni 2017

Als particulier een tweedehands auto kopen

Wat u aan belasting betaalt voor een tweedehands auto hangt af van wat voor auto u koopt. Bijvoorbeeld of de auto bijvoorbeeld volledig elektrisch is en hoe oud de auto is. Maar ook of u de auto in Nederland koopt of in het buitenland.

Als particulier een tweedehands auto kopenAanschafbelasting (bpm)
Koopt u een tweedehands auto in Nederland? Dan betaalt u als particulier geen aanschafbelasting. Het maakt in dit geval niet uit wat voor auto u koopt.
Koopt u een tweedehands auto in het buitenland en importeert u deze naar Nederland? 
Dan betaalt u geen bpm als het gaat om een volledig elektrische auto. Dit is een auto met een CO2-uitstoot van nul gram per kilometer. Gaat het om een ander soort auto? Dan moet u wel bpm betalen.

Btw
Koopt u een tweedehands auto van een andere particulier? Dan betaalt u geen btw. U betaalt als particulier alleen btw over een auto als u een auto koopt bij een autobedrijf. De btw is dan in de prijs inbegrepen.

Wegenbelasting (mrb)

U betaalt geen wegenbelasting (mrb) voor een volledig elektrische auto. Dit is een auto met een CO2-uitstoot van nul gram per kilometer. U hoeft ook geen mrb te betalen voor een oldtimer van 40 jaar of ouder. Gaat het om een andere auto? Dan moet u wel wegenbelasting betalen. Hoeveel dit is hangt af van de brandstof en het gewicht van de auto. De hoogte verschilt ook nog per provincie. 

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.