sluiten

16 juni 2017

Als particulier een nieuwe auto kopen

Wat u aan belasting betaalt voor een nieuwe auto hangt af van wat voor auto u koopt: of de auto bijvoorbeeld op benzine of diesel rijdt, of volledig elektrisch is.

Aanschafbelasting (bpm)
Koopt u een nieuwe auto in Nederland? Dan betaalt het autobedrijf de aanschafbelasting. De verkoopprijs is inclusief de verschuldigde bpm.
Koopt u een nieuwe auto in het buitenland en importeert u deze naar Nederland? Dan betaalt u geen bpm als het gaat om een volledig elektrische auto. Dit is een auto met een CO2-uitstoot van nul gram per kilometer. Gaat het om een andere auto? Dan moet u wel bpm betalen.

Btw

U betaalt btw over een nieuwe auto als u die koopt bij een autobedrijf. De btw is in de prijs inbegrepen.

Wegenbelasting (mrb)

U betaalt geen wegenbelasting voor een volledig elektrische auto. Gaat het om een andere auto? Dan betaalt u wel wegenbelasting. Hoeveel dit is hangt af van de brandstof en het gewicht van de auto. De hoogte verschilt ook nog per provincie. 

ALS PARTICULIER EEN NIEUWE AUTO KOPEN

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.