sluiten

16 juni 2017

Aftrekbare hypotheekkosten

Heeft u een huis gekocht of gaat u een huis kopen? Dan is niet alleen de maandelijkse hypotheekrente aftrekbaar. U doet de aangifte over het jaar waarin u de kosten maakt.

Aftrekbare hypotheekkostenU mag de volgende kosten in één keer aftrekken:

  • advies- en bemiddelingskosten voor uw hypotheekadviseur;
  • bereidstellingsprovisie;
  • notariskosten voor de hypotheekakte;
  • kadastrale rechten voor de hypotheekakte;
  • taxatiekosten voor het krijgen van de lening;
  • kosten voor de aanvraag van de Nationale Hypotheek Garantie;
  • bouwrente die u betaalde ná het tekenen van het voorlopig koopcontract maar vóór het tekenen van de hypotheekakte;
  • kosten voor uw nieuwbouwdepot of verbouwingsdepot.

Let op
Hebt u deze kosten meegefinancierd in uw hypotheek? Dan mag u de rente hierover jaarlijks aftrekken.

 

 

TipOverleg met uw accountant of uw voorlopige teruggaaf of uw voorlopige aanslag moet worden aangepast. Zo profiteert u optimaal van uw aftrekposten. 

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.