Accountantskantoor KALB

ONZE ACCOUNTANTS ZIJN U GRAAG VAN DIENST!

Of het nu gaat om het samenstellen, beoordelen of controleren van uw jaarrekening, of om het geven van een deskundig en betrouwbaar advies, uw accountantskantoor is uw (sparring)partner. Op een deskundige, betrouwbare en betrokken wijze is KALB Accountants u van dienst!

 

ACCOUNTANT IS EEN BESCHERMD BEROEP

Niet iedereen mag zich accountant noemen. Ook mag een bedrijf zich niet zo maar accountantskantoor noemen. Het is een wettelijk beschermde titel, net als advocaat of arts. De titel krijg je pas na een uitgebreide opleiding en enkele jaren praktijkervaring. Nederland kent twee accountantstitels:

 

STRENGE REGELS

Een accountantskantoor heeft een belangrijke maatschappelijke rol. Daarom zijn accountants gebonden aan strenge regels. Ze moeten zich houden aan vijf fundamentele beginselen: professionaliteit, intregiteit, objectiviteit, vakbekwaamheid en vertrouwelijkheid.

 

WAT DOET EEN ACCOUNTANT/ ACCOUNTANTSKANTOOR

Van oorsprong houdt een accountant zich bezig met de financiële administratie. Hij controleert jaarrekeningen of stelt deze samen. Maar de accountant is ook een adviseur.

Als je in de krant iets leest over accountantskantoren, gaat het vaak over controlerende accountants. Zij werken over het algemeen voor grote ondernemingen. Voor deze bedrijven controleren zij de jaarrekening. Als zij hun handtekening zetten, weten aandeelhouders, banken of andere belanghebbenden dat de cijfers kloppen.

Een groot deel van de accountantskantoren, waaronde rook KALB, is actief in het mkb. De mkb-accountant is een soort financiële huisarts voor mkb-ondernemingen. Hij stelt de jaarrekening samen, helpt de administratie opzetten en adviseert over uiteenlopende onderwerpen. Bijvoorbeeld over belastingen, of over manieren om meer geld in kas te houden.

 Neemt u gerust contact met ons op voor een betrokken accountantskantoor!