sluiten

26 november 2015

Zzp’ers opgelet

In 2016 gaat de wet- en regelgeving voor de VAR veranderen. De Tweede Kamer heeft het voorstel voor de ‘Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties’ al goedgekeurd en de Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel nu in behandeling.

Totdat de nieuwe wet- en regelgeving ingaat, is er een overgangsregeling.
Vanwege de komende wet- en regelgeving geldt het volgende: als u hetzelfde werk blijft doen onder dezelfde omstandigheden en voorwaarden, dan mag u uw VAR voor 2014 of 2015 ook in 2016 blijven gebruiken. U hoeft in dat geval dus geen nieuwe VAR voor 2016 aan te vragen. 
Gaat u in 2015 of 2016 werken onder andere omstandigheden of voorwaarden? Of gaat u andere werkzaamheden uitvoeren dan uw huidige werkzaamheden? Of heeft u nog geen VAR, maar heeft u er wel een nodig? Dan vraagt u een nieuwe VAR aan. Deze VAR is geldig tot de nieuwe wet- en regelgeving in 2016 ingaat.
U kunt ook nu al werken met een voorbeeldovereenkomst. Het werk dat u doet, moet dan volgens de voorbeeldovereenkomst worden uitgevoerd. Uw opdrachtgever hoeft dan geen loonheffingen in te houden en te betalen.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.