sluiten

2 juli 2008

Zwangerschapsuitkering voor zelfstandigen

Zelfstandigen kunnen weer een zwangerschaps- en bevallingsuitkering aanvragen. De uitkering is maximaal gebaseerd op het wettelijk minimumloon.

Voor onderneemsters en meer
U kunt uiteraard een zwangerschaps-en bevallingsuitkering aanvragen als u (fiscaal) onderneemster bent. Maar ook als zelfstandig beroepsbeoefenaar, bijvoorbeeld als huisarts of aandeelhouder van de ‘eigen’ bv, kunt u er een beroep op doen. Hetzelfde geldt als u meewerkt in de onderneming van uw partner.

1225 uur werken
De uitkering bedraagt maximaal ruim € 5.000 bruto voor 16 weken. U krijgt dit maximum uitgekeerd, als u het voorgaande jaar minimaal 1225 uur in de onderneming hebt (mee-) gewerkt. Is het aantal gewerkte uren minder, dan wordt de uitkering gebaseerd op het werkelijke inkomen (maar maximaal op het wettelijk minimumloon).

Op tijd aanvragen
Dien de aanvraag voor een zwangerschaps- en bevallingsuitkering op tijd in. Het UWV in Heerlen moet minimaal 6 weken voor de vermoedelijke bevallingsdatum op de hoogte zijn. Vindt de bevalling plaats vóór 14 augustus 2008? Dan geldt een overgangsregeling en mag u de aanvraag nog indienen tot vier weken na de bevalling.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.