sluiten

26 november 2015

Woning en hypotheek - Particulieren - 2016

  • Eigen woning? Betaal uw rente vooruit
  • Neem een hypotheek bij uw eigen BV
  • Doe tijdig opgave bij de Belastingdienst van uw hypotheek bij uw eigen BV

Eigen woning? Betaal uw rente vooruit

In 2015 kunt u een hoger bedrag aan hypotheekrente opvoeren als u rente vooruitbetaalt. Het toptarief voor de aftrek van de hypotheekrente daalt wederom met 0,5% in 2016. Daarnaast wordt de derde schijf langer, zodat u in 2016 minder snel in het toptarief uit zult komen. Al met al kan dit ertoe leiden dat de aftrek in 2015 u meer oplevert. Er kan maximaal zes maanden rente vooruit worden betaald mits uw leningsvoorwaarden dit toestaan. Ook bespaart u per 1 januari 2016 box 3-heffing over de vooruitbetaalde rente.

Eigen woning betaal uw rente vooruit

Neem een hypotheek bij uw eigen bv

Hebt u een banklening? Overweeg dan om deze te herfinancieren bij uw eigen bv als daarvoor genoeg financiële ruimte is. Een hypotheek bij de eigen bv kan u vele (tien)duizenden euro’s opleveren.

 

Doe tijdig opgave bij de Belastingdienst van uw hypotheek bij uw eigen bv

Als u vanuit uw bv een hypotheek aan uzelf heeft verstrekt, doe dan tijdig opgave aan de Belastingdienst van alle relevante gegevens of wijzigingen van de lening. Als u dit verzuimt, loopt u de renteaftrek voor een jaar mis.

Doe tijdig opgave belastingdienst van uw hypotheek bij een eigen BV

De opgaveplicht wordt per 1 januari 2016 een stuk eenvoudiger, maar op dit

moment moet u deze gegevens nog zelf opgeven.

 

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.