sluiten

2 januari 2005

Werkgever moet twee jaar doorbetalen bij ziekte

Werkgevers moeten met ingang van 1 januari 2004 hun zieke werknemers twee jaar lang 70% van het loon doorbetalen in plaats van één jaar lang. Het wetsvoorstel dat hierin voorziet, werd eind 2003 nog op de valreep door de Eerste Kamer goedgekeurd.

De verlenging van de verplichting tot doorbetaling van loon van één naar twee jaar is van toepassing op ziektegevallen vanaf 1 januari 2004. Hierbij geldt dat ziektegevallen die elkaar binnen vier weken opvolgen, als één geheel worden beschouwd.

Nauwkeurige registratie

Belangrijk is dat alle ziektegevallen in de vier weken voorafgaand aan 1 januari nauwkeurig zijn geregistreerd. Ligt er in deze periode één ziektedag, dan bestaat de mogelijkheid dat er bij een nieuwe ziekmelding toch sprake is van een samengestelde periode van arbeidsongeschiktheid waarvan de eerste ziektedag vóór 1 januari 2004 ligt. In dat geval hoeft u maar maximaal één jaar het loon van de werknemer door te betalen.

 

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.