sluiten

2 februari 2005

Wanneer inhouding loonbelasting en premies sociale verzekeringen over fooien?

Het is gebruikelijk dat personeel in bepaalde bedrijfstakken, zoals met name het bedienend personeel in het horeca- en aanverwante bedrijf, fooien ontvangt.

Het is gebruikelijk dat personeel in bepaalde bedrijfstakken, zoals met name het bedienend personeel in het horeca- en aanverwante bedrijf, fooien ontvangt. Onder omstandigheden moeten werkgevers in deze branche loonbelasting en premies sociale verzekeringen over fooien inhouden. Dit is het geval als met het overeengekomen loon rekening is gehouden met de ontvangst van fooien. Voor een bepaalde situatie bestaat zelfs een normering voor fooien: Als het uitbetaalde loon lager is dan het (CAO-)minimumloon wordt het bedrag aan fooien geacht te bestaan uit het verschil tussen het minimumloon en het rechtstreeks van de werkgever ontvangen loon. Deze regel paste de Centrale Raad van Beroep toe bij een cafébedrijf dat nagenoeg al het personeel minder betaalde dan het CAO-minimumloon.

 

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.