sluiten

5 oktober 2016

Waar u op moet letten bij leasen van auto voor uw zaak

Voor de aftrek van autokosten gelden dezelfde regels als voor gekochte auto's. Dat betekent dat u de autokosten mag aftrekken van de winst. 

De meest voorkomende aftrekbare kosten zijn:

  • leasekosten;
  • parkeren;
  • tol;
  • veerboten;
  • wasstraat.

Waar u op moet letten bij leasen van auto voor uw zaakDe volgende kosten zijn alleen aftrekbaar als ze niet in de leasekosten zijn meegenomen:

  • brandstof;
  • verzekeringskosten;
  • onderhoud en reparatie;
  • afschrijving.

En de btw over de autokosten?
U kunt de btw over de leasekosten aftrekken, voor zover u de auto gebruikt voor belaste omzet. Dat geldt ook voor de kosten voor gebruik en onderhoud, als die niet in de leasekosten zijn meegenomen.

Hoe zit het met privégebruik?
Als u de leaseauto privé gebruikt, gelden dezelfde regels als bij gekochte auto's. U moet het privégebruik verrekenen met uw autokosten. Voor het privégebruik betaalt u btw. Hierbij geldt woon-werkverkeer ook als privégebruik.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.