sluiten

25 augustus 2013

Verzekeraars willen kredietverlening MKB stimuleren

De komende 3 jaar willen verzekeraars € 170 miljoen beschikbaar stellen voor kredietverlening aan het MKB, om zo het tekort aan financiering te helpen aanvullen. Dit wordt vormgegeven in een zogenoemde MKB-fonds.

De verzekeraars werken het voorstel voor het MKB-fonds de komende maanden verder uit. Zo wordt – om snelheid te maken – gekeken of kan worden aangesloten bij een bestaand initiatief. Door diverse verzekeraars is nu reeds een ‘soft commitment’ afgegeven onder voorbehoud van enkele technische uitvoeringsaspecten. De teller staat inmiddels op € 170 miljoen. De komende maanden zal het fonds definitief worden vormgegeven en zal het voorgelegd worden aan alle leden van het Verbond, waarmee het bedrag in het fonds naar verwachting verder op zal lopen. Het Verbond roept de overheid op om belemmeringen in regelgeving weg te nemen, zodat het MKB-fonds snel krediet kan verstrekken aan ondernemers die willen investeren.

Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland juichen het voornemen van verzekeraars toe om de komende drie jaar €170 miljoen beschikbaar te stellen voor de financiering van kleine kredieten aan het MKB. De stokkende kredietverlening door banken is een belemmering voor verdere groei. Ieder serieus alternatief is dus welkom, aldus de ondernemersorganisaties.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.