sluiten

9 oktober 2014

Verplichte digitale deponering jaarrekening komt er aan

Ongeveer 820.000 rechtspersonen moeten jaarlijks hun jaarstukken bij de Kamer van Koophandel (KvK) deponeren. Dit kan thans schriftelijk of digitaal.

Minister Kamp van Economische Zaken vindt dat in een tijd waarin bedrijfsadministraties steeds meer gebruik maken van elektronische boekhoudsystemen, van die bedrijven ook verlangd mag worden dat zij de jaarrekening elektronisch naar de Kamer van Koophandel verzenden.

Als het aan Kamp ligt kunnen bedrijven daarom vanaf 2017 alleen nog maar digitaal hun jaarstukken bij de KvK aanleveren.

Dit staat in een conceptwetsvoorstel dat nog bij de Tweede Kamer moet worden ingediend. Volgens dit voorstel deponeert nu slechts 4% van de bedrijven de gegevens digitaal, de manier die straks voor de meeste bedrijven verplicht is.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.