sluiten

2 oktober 2015

Verlaging tweede en derde schijf en verlenging derde schijf

Het tarief van de tweede en derde schijf van de loon- en inkomstenbelasting bedraagt in 2015 42%. Met ingang van 1 januari 2016 gaat het tarief in beide schijven omlaag naar 40,15%. Het tarief in de eerste schijf bedraagt per 1 januari 2016 36,55%.

De verlaging van de tarieven in de tweede en derde schijf is voordelig voor ongeveer 50% van de belastingplichtigen met een inkomen in box 1. Volgens het Centraal Bureau van Statistiek valt 44% van de burgers met een belastbaar inkomen uit werk en woning in de tweede en/of derde schijf. Ook heeft 6,6% (ruim 850.000 mensen) een inkomen dat belast wordt met het hoogste belastingtarief van 52%.

 

Personen naar hoogte van het inkomen in box 1, 2014

Verlaging tweede en derde schijf en verlenging derde schijf

De schijven van de inkomstenbelasting worden geïndexeerd en vervolgens wordt de derde schijf verlengd met € 8.548. Hierdoor begint in 2016 de vierde schijf van de inkomstenbelasting bij een belastbaar inkomen uit werk en woning van meer dan € 66.421 (in 2015 was dit € 57.585).

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.