sluiten

15 augustus 2005

Uitstel belastingbetaling bij bedrijfsopvolging

Om een bedrijfsopvolging soepeler te laten verlopen, zijn er fiscale faciliteiten. Per 1 januari 2005 is daar een nieuwe uitstelfaciliteit aan toegevoegd. De uitstelfaciliteit geeft bedrijfsovernemers ruimere financieringsmogelijkheden.

Via de uitstelfaciliteit krijgt een bedrijfsoverdrager renteloos uitstel van belastingbetaling, als hij een deel van de koopsom leent aan de overnemer. Aan het uitstel zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. Zo geldt dat de hoogte van het uitstel is gekoppeld aan de hoogte van de lening. Ook is het uitstel alleen van toepassing voor de winst op overgedragen bedrijfsmiddelen. De periode van uitstel is gelijk aan de aflossingsperiode, maar maximaal tien jaar. In die periode wordt jaarlijks een evenredig deel van het uitstel beëindigd.

De uitstelfaciliteit maakt het voor bedrijfsovernemers gemakkelijker om een deel van de koopsom te lenen bij de bedrijfsoverdrager. De overdrager moet over zijn lening weliswaar rente berekenen, maar die rente kan de overnemer aftrekken van de winst.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.