sluiten

27 augustus 2013

U bent zelf verantwoordelijk voor tijdig indienen aangifte

Als ondernemer heeft u het druk met de onderneming en laat u uw aangifte graag over aan de geschikte mensen hiervoor. Dit neemt niet weg dat u toch moet nagaan of alles tijdig gebeurt.

Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt namelijk dat een belastingplichtige die een gemachtigde inschakelt om de belastingaangifte te verzorgen zelf moet controleren of de aangifte daadwerkelijk tijdig wordt ingediend.

zelf verantwoordelijk voor tijdig indienen aangifteHoe aangifte controleren?

Volgens de rechter dient u de gemachtigde inzage te vragen in de ingevulde aangifte dan wel om een kopie van de aangifte te vragen waaruit blijkt dat de aangifte tijdig is verzonden.

Sanctie

U kunt zich bij het niet tijdig indienen van uw aangifte niet verschuilen achter uw gemachtigde. U zult dus geconfronteerd worden met een boete.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.