sluiten

13 juni 2016

Ruimere btw-vrijstelling voor zorgverleners in de individuele gezondheidszorg

Er zijn nieuwe regels over de btw-vrijstelling voor zorgverleners. Hierdoor zijn hun diensten bij de persoonlijke gezondheidskundige verzorging soms ook vrijgesteld van btw als deze niet vallen onder de Wet op de Beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG).Tot nu toe gold de btw-vrijstelling voor behandelingen die volgens de Wet BIG horen bij het deskundigheidsgebied van de zorgverlener.

Ruimere btw-vrijstelling voor zorgverleners in de individuele gezondheidszorgVolgens de nieuwe regels geldt de btw-vrijstelling nu ook voor:

  • zorgverleners die onder de Wet BIG vallen, maar buiten hun deskundigheidsgebied behandelen. Zij moeten dan behandelen met dezelfde kwaliteit als daartoe bevoegde Wet BIG-beroepsbeoefenaren zouden doen;
  • zorgverleners die niet onder de Wet BIG vallen, maar persoonlijke gezondheidskundige zorg bieden met dezelfde kwaliteit als bevoegde Wet BIG-beroepsbeoefenaren bieden.

Artsen zijn volgens het nieuwe besluit vrijgesteld voor alle behandelingen die zijn gericht op de bescherming van de gezondheid van hun patiënten. Hieronder vallen nu ook alternatieve behandelingen.

Let opBtw-kwesties zijn lang niet altijd op voorhand duidelijk. Wilt u weten of u ook voor een btw-vrijstelling in aanmerking komt? Neem dan contact op met een belastingadviseur van KALB.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.