sluiten

13 juni 2016

Rittenregistratie: kortste of snelste route?

Moet u de kortste of de snelste route gebruiken bij het berekenen van de onbelaste vergoeding voor zakelijke kilometers? Dat is het onderwerp van een vraag die regelmatig gesteld wordt aan de BelastingTelefoon.

Om de onbelaste kilometervergoeding voor zakelijke reizen inclusief woon-werkverkeer te berekenen, moet u weten hoeveel kilometers de werknemer aflegt voor deze reizen. De reisafstand wordt gemeten langs de meest gebruikelijke weg. Dit is de weg die door het merendeel van de personen die gebruikmaken van hetzelfde vervoermiddel gebruikt wordt om op de plaats van bestemming te komen.
Dit hoeft niet altijd de kortste route te zijn. Het kan voorkomen dat een andere, langere route sneller of logischer is. Zijn er meerdere gelijkwaardige wegen die gebruikelijk zijn, dan geldt van die wegen de kortste route als de meest gebruikelijke.

Meer informatie over rittenregistratie op de website van de belastingdienst.

TipNeem contact op met uw accountant bij twijfel of u gebruik mag maken van een bepaalde route.

 

 

Rittenregistratie: kortste of snelste route?

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.