sluiten

13 juni 2016

Motorrijtuigenbelasting voortaan per maand of per drie maanden

Vanaf 1 juli 2016 kunt u de motorrijtuigenbelasting niet meer per jaar betalen, maar alleen nog per maand of per tijdvak van drie maanden.

Per 1 juli 2016 is het niet meer mogelijk om de motorrijtuigenbelasting in één keer vooruit te betalen voor het hele jaar.

U kunt voortaan de motorrijtuigenbelasting voor uw personenauto, bestelauto, kampeerauto, motor of autobus op twee verschillende manieren betalen:

  • automatische incasso per maand;
  • per acceptgiro per tijdvak van drie maanden.

Motorrijtuigenbelasting voortaan per maand of per drie maanden

Per maand betalen met automatische incasso
Via automatische incasso betaalt u per maand. Zo betaalt u altijd op tijd. De Belastingdienst schrijft uw motorrijtuigenbelasting rond de 28e van iedere maand automatisch van uw rekening af. Deze automatische incasso gaat pas in na afloop van de periode waarvoor u betaald hebt.

Let opAls u vóór 1 juli 2016 nog een jaarrekening van de Belastingdienst ontvangt, kunt u deze nog op de normale wijze betalen.

Voor uw vrachtauto kunt u de belasting alleen per drie maanden met een acceptgiro betalen.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.