sluiten

2 oktober 2015

Let op bij btw-teruggaaf bij de aankoop van zonnepanelen

Particulieren die zonnepanelen aanschaffen kunnen als btw-ondernemer worden aangemerkt. Voorwaarde hiervoor is dat zij stroom gaan leveren aan een energieleverancier.

Let op bij btw-teruggaaf bij de aankoop van zonnepanelenIn dat geval kan de btw op de zonnepanelen bij de Belastingdienst worden teruggevraagd.

Van belang is daarbij wel dat de btw moet worden teruggevraagd in hetzelfde kwartaal als waarin de zonnepanelen zijn betaald. Anders hoeft de Inspecteur de btw niet terug te betalen.
Dit is onlangs beslist door de belastingrechter in Gelderland. Vraag dus tijdig het btw-ondernemerschap aan als u overweegt om zonnepanelen aan te schaffen.
In het berechte geval had een man in het tweede kwartaal van 2014 zonnepanelen gekocht. Hij vroeg de btw echter pas terug in zijn btw-aangifte voor het derde kwartaal van 2014.
De Inspecteur weigerde daarop om de btw terug te betalen en volgens de belastingrechter deed hij dat terecht.

 

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.