sluiten

29 november 2013

Leen fiscaal vriendelijk voor financiering energiebesparende maatregelen

Met het Nationaal Energiebespaarfonds kunnen huizenbezitters een goedkope lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren. Voordat het Nationaal Energiebespaarfonds de eerste leningen kan verstrekken, moeten nog enkele belangrijke stappen gezet worden. Belangrijk is dat de Europese Commissie goedkeuring geeft.

Ook dient de Autoriteit Financiële Markten toestemming te geven voor het verstrekken van financiële leningen door de Stichting Nationaal Energiebespaarfonds. De bedoeling is dat huizenbezitters vanaf begin december 2013 een goedkope lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Voorwaarden voor lening

Bij het Nationaal Energiebespaarfonds kunnen particuliere huizenbezitters leningen aanvragen met een looptijd van zeven of tien jaar voor bedragen tussen 2.500 en 25.000 euro. De rente die woningeigenaren gaan betalen is aftrekbaar en ligt waarschijnlijk tussen 3 en 3,5 procent, afhankelijk van de hoogte en looptijd van de lening. De exacte rentepercentages worden bij de start van het fonds bekend gemaakt. Met de lening kunnen onder andere dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, hoog rendement beglazing en energiezuinige kozijnen worden gefinancierd. Ook de kosten voor een maatwerkadvies voor energiebesparing kunnen in de lening worden meegenomen.

Maak ook gebruik van btw-voordeel

Doordat particuliere huizenbezitters en verhuurders energiebesparende maatregelen gaan treffen, zullen de bouwsector en installatiebranche een impuls krijgen. Als consument kunt u daarnaast in 2014 nog het gehele jaar gebruik maken van het lage btw-tarief voor de bouw. Het arbeidsloon valt nog tot 31 december 2014 in de btw-categorie van 6 procent. Tip! Als u overweegt om een lening voor energiebesparende maatregelen aan uw woning af te sluiten, bespreek dit dan tijdig met uw accountant. Naar verwachting zullen veel mensen gebruik gaan maken van deze goedkope leningsfaciliteit. Het budget is echter beperkt: er is 300 miljoen euro beschikbaar. Uw accountant weet wanneer de leningen kunnen worden aangevraagd en kan dit dus snel voor u regelen.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.