sluiten

5 oktober 2016

Leaserijders opgelet!

Rijdt u in een auto van de zaak en wilt u geen bijtelling? Dan mag u op jaarbasis niet meer dan 500 privé-kilometers rijden. Het is echter de vraag of de Belastingdienst bij de controle van een rittenregistratie van uw auto van de zaak gebruik mag maken van informatie die met behulp van Automatic Number Plate Recognition (ANPR)-technologie van de politie is verkregen.

Ons hoogste rechtscollege, de Hoge Raad, neemt hierover binnenkort een beslissing.
De zaak gaat over een man aan wie door zijn werkgever een auto ter beschikking is gesteld. Hij beschikt over een Verklaring geen privégebruik auto. De man heeft op verzoek van de belastinginspecteur zijn rittenadministratie van de auto overlegd.
De belastinginspecteur heeft de rittenadministratie vergeleken met (foto)camerabeelden afkomstig van ANPR-camera’s. Hij concludeert daaruit dat de rittenadministratie niet volledig is en dat de man niet heeft aangetoond dat hij minder dan 500 kilometer privé heeft gereden.
Het Gerechtshof in Den Bosch heeft de werkwijze van de Belastingdienst getoetst en is tot het oordeel gekomen dat de verkrijging van de ANPR-data door de Belastingdienst toelaatbaar is. De vraag is nu of de Hoge Raad dit ook vindt.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.