sluiten

16 augustus 2011

LET OP UW UITZENDBUREAU!

Vanaf 1 januari 2012 moeten uitzendbureaus geregistreerd staan in het Handelsregister. Minister Kamp (SZW) heeft hiertoe een wetsvoorstel opgesteld, waarmee de ministerraad heeft ingestemd. Deze registratieplicht is een stap in de goede richting om malafide uitzendbureaus en uitbuiting van werknemers aan te pakken. De registratieplicht is ook een aanvulling op het systeem van certificering van de uitzendbranche zelf.

Voorkom hoge boetes!

Als het wetsvoorstel wet wordt, controleert de Arbeidsinspectie vanaf 2012 of u als inlener wel met gecertificeerde uitzendbureaus zaken doet. Als ondernemer/inlener is het dus zeer belangrijk om vanaf 2012 alleen nog zaken te doen met een geregistreerd uitzendbureau. De boete is namelijk fors; bij overtreding wordt niet alleen aan het uitzendbureau, maar ook aan u als inlener een boete opgelegd van minimaal 12.000 euro per werknemer. Bij herhaling kan dit zelfs oplopen van 24.000 euro tot 36.000 euro voor elke ingehuurde werknemer.  

 Check dus uw uitzendbureau

Als inlener is het dus raadzaam om na te gaan of uw huidige uitzendbureau reeds is geregistreerd in het Handelsregister en eventueel is gecertificeerd.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.