sluiten

8 juni 2011

LAGE BTW-TARIEF VERBOUWINGEN VERLENGD TOT 1 OKTOBER

De maatregel waarbij tijdelijk het lage btw-tarief op verbouwingen en onderhoud van woningen van toepassing is, wordt verlengd tot 1 oktober 2011. Aanvankelijk moesten de werkzaamheden voor 1 juli zijn afgerond. Het gaat om een uitloopregeling, wat betekent dat uit de administratie van de ondernemer moet blijken dat de werkzaamheden al vóór 1 juli van dit jaar zijn gestart. Het lage tarief geldt dus niet voor werkzaamheden die na 1 juli beginnen.

De verbouwing of renovatie is afgerond na oplevering door de aannemer en aanvaarding van het werk door de opdrachtgever. De aanvaarding van het werk kan blijken uit de betaling van de nota voor het werk.

 Het verlaagde tarief is alleen van toepassing op de arbeidscomponent van renovatie- en herstelwerkzaamheden in en aan een woning van minimaal 2 jaar oud.

 Zoals eerder al gemeld geldt het lage btw-tarief niet voor diensten als glazenwassen, de aanleg en het onderhoud van tuinen, het vervangen van gordijnen en zonwering, het leggen en onderhouden van vloerbedekking en vloeren, de werkzaamheden van architecten en voor sloopwerkzaamheden buiten het kader van renovatie- of herstelwerkzaamheden.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.