sluiten

12 november 2013

Investeer nog in 2013 in een milieuvriendelijke auto

Als u in 2013 een milieuvriendelijke auto koopt, komt u in aanmerking voor:

  • vrijstelling van BPM en MRB;
  • verlaagde bijtelling (20, 14, 7 of 0 procent);
  • milieu-investeringsaftrek (MIA);
  • willekeurige afschrijving milieubedrijfsmiddelen (VAMIL);
  • kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA).

 

Deze faciliteiten maken het investeren in een milieuvriendelijke auto erg aantrekkelijk. Met ingang van 2014 worden de regelingen meer toegespitst op de meest milieuvriendelijke auto’s.
Dit houdt het volgende in:

  • de bijtelling van een nul-emissie-auto wordt per 1 januari 2014 voor twee jaar verlaagd van 7 procent naar 4 procent;
  • de KIA voor personenauto’s wordt afgeschaft;
  • de MIA wordt meer gericht op (semi-)elektrische auto’s;
  • de VAMIL kan niet meer worden toegepast.

 

Tip!

Gezien de aankomende versobering kan het aantrekkelijk zijn om in 2013 nog snel te investeren in een milieuvriendelijke auto. Neem tijdig contact op met uw accountant en natuurlijk met uw autodealer.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.