sluiten

26 november 2015

Houd rekening met wijzigingen belastingen voor auto en motor in 2016

Het kabinet past de bijtelling, belasting personenauto’s en motorrijwielen (bpm) en de motorrijtuigenbelasting (mrb) aan. De overheid wil zo onder andere het gebruik van zeer zuinige auto’s stimuleren. Alleen voor de zuinigste auto’s betaalt u minder autobelastingen.

Wijzigingen bpm vanaf 2016
  • De CO2-uitstootgrenzen voor benzineauto’s en dieselauto’s worden aangescherpt;
  • De hoogte van de bpm is afhankelijk van de CO2-uitstoot. Er zijn vijf tariefgroepen; de bpm gaat omhoog voor de drie hoogste tarieven.
Wijzigingen motorrijtuigenbelasting vanaf 2016
Vanaf 2016 zijn alleen elektrische auto’s vrijgesteld van mrb. Voor semi-elektrische auto’s geldt een halve vrijstelling.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.