sluiten

7 oktober 2014

Houd rekening met langere geldigheidsduur Verklaring arbeidsrelatie (VAR) voor 2014

In de loop van 2015 gaat de wet- en regelgeving voor de VAR (verklaring arbeidsrelatie) veranderen. Daarom gaat een aantal zaken dit jaar anders.

VAR’s die zijn afgegeven voor het jaar 2014 blijven ook in 2015 geldig totdat de nieuwe wet- en regelgeving ingaat. 

Opdrachtnemers kunnen de VAR voor 2014 dus ook in 2015 blijven gebruiken, zolang zij hetzelfde werk onder dezelfde omstandigheden en voorwaarden blijven doen.

Zodra de nieuwe wet- en regelgeving bekend is, wordt u hierover nader geïnformeerd.

In sommige gevallen moet wel een nieuwe VAR worden aangevraagd. De website van de Belastingdienst vermeldt hierover het volgende:

“Wanneer wel een nieuwe VAR aanvragen?

Gaat u dit jaar of in 2015 werken onder andere omstandigheden of voorwaarden? Of gaat u andere werkzaamheden uitvoeren dan de huidige werkzaamheden? Dan vraagt u hiervoor gewoon een VAR voor 2014 of voor 2015 aan. Een VAR voor 2014 kunt u heel 2014 aanvragen. Een VAR voor 2015 kunt u vanaf 1 september 2014 en in heel 2015 aanvragen.”

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.