sluiten

26 februari 2016

Hoe zet ik mijn auto op de zaak? En is dat voordelig?

Als u besluit een auto van de zaak te rijden, hoeft u niet per se een nieuw exemplaar te kopen. U kunt er ook voor kiezen om uw eigen auto tot auto van de zaak te maken. 

Hoe doet u dat?
Als uw auto op naam van de zaak staat, kunt u alle kosten van de belasting aftrekken. Denk aan brandstof, parkeergeld, onderhoud en afschrijvingskosten.
Rijdt u meer dan 500 privékilometers in een jaar, dan krijgt u te maken met een fiscale bijtelling van maximaal 25% van de cataloguswaarde van uw auto. De bijteling is lager voor zuinige of elektrische auto’s.
Zijn uw autokosten lager dan de bijtelling, dan kunt u de auto beter privé blijven rijden. U kunt dan € 0,19 per zakelijk gereden kilometer opvoeren als zakelijke kosten.
Laat uw accountant vooraf een berekening maken of het overzetten van uw privéauto naar een auto van de zaak voordelig is.

Hoe zet ik mijn auto op naam van de zaak?

 

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.