sluiten

28 november 2014

Ga na of het zinvol is om uw leasecontract aan te passen

Als uw leasecontract in 2016 afloopt, kan dat wel eens vervelende fiscale gevolgen hebben voor de bijtelling voor het rijden in een auto van de zaak. In 2016 worden de bijtellingspercentages ook voor elektrische en zuinige auto’s aangescherpt.

Bestaande leasecontracten worden echter ontzien. Dat wil zeggen dat niemand tijdens zijn leaseperiode met nieuwe bijtellingspercentages kan worden geconfronteerd. Voor het huidige wagenpark blijven de gebruikelijke termijnen van kracht. Dit betekent dat de fiscaal gunstige bijtelling voor bijvoorbeeld een auto die in 2015 wordt aangeschaft, tot 2020 gehandhaafd blijft. De wetgeving zoals die in 2016 van kracht wordt, verandert dat niet. Alleen als iemand nu een auto heeft met bijvoorbeeld 14 procent bijtelling en hij in 2016 eenzelfde auto wil leasen, zal hij worden geconfronteerd met een hogere bijtelling.

Ga na of het zinvol is om uw leasecontract aan te passen

Overzicht van de nieuwe bijtellingscategorieën per 1 januari 2016 

Bijtellingscategorie CO2-grenzen
7 procent  0 g/k
14 procent  1-49 g/km
20 procent  50-79 g/km
25 procent  80 g/km en hoger

Let op: Per 1 januari 2016 behoort de volledige MRB-vrijstelling van auto’s met een CO2-uitstoot tussen 1 en 49 g/km tot het ver­leden. Voor deze categorie gaat een halftarief voor de wegenbelasting gelden.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.