sluiten

2 augustus 2013

Fiscus fotografeert steeds meer kentekens!

De Belastingdienst controleert steeds vaker kentekens. Dit jaar zijn al ruim 924.000 nummerplaten van voertuigen gescand om te controleren of de bestuurder bijvoorbeeld nog een belastingschuld heeft openstaan en om te checken of er niet teveel privé wordt gereden in het kader van de bijtellingregels. In heel 2012 werden ruim 1,2 miljoen kentekens gefotografeerd.

Dat blijkt woensdag uit gegevens van de Belastingdienst die door NRC Handelsblad zijn opgevraagd. In de documenten van de fiscus staat dat het aantal hits - dus het daadwerkelijke aantal auto's waarvan de bestuurder nog geld schuldig is - niet wordt bijgehouden. Ook is niet bekend hoeveel geld de controles opleveren.

De Belastingdienst gebruikt vier auto's met camera's om het verkeer in de gaten te gouden. De wagens worden door het hele land ingezet, onder meer tijdens wijkacties, verkeerscontroles, langs snelwegen en tijdens gecombineerde acties met andere diensten.

De camera's zijn volgens de Belastingdienst goed in het herkennen van nummerplaten. Meer dan 90 procent van de kentekens wordt herkend. De gegevens worden vervolgens vergeleken met die in een database, waarin niet alleen belastingschulden zijn opgenomen, maar ook bijvoorbeeld zware vrachtwagens die een eurovignet moeten hebben en leaseauto's die niet te veel privé mogen rijden.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.