sluiten

26 november 2015

Extra aflossen op uw hypotheek

Overweeg een extra aflossing op uw hypotheek om zo uw vermogen in box 3 te verminderen. Op dit moment is de spaarrente erg laag en kan het aflossen van uw hypotheek voordeliger zijn dan sparen. 

In de hypotheekvoorwaarden staat hoeveel u jaarlijks boetevrij mag aflossen (meestal 10% of 20% van het oorspronkelijk leenbedrag). Bestaat uw hypotheek uit meerdere delen? Los dan zo mogelijk eerst af op het aflossingsvrije deel, dat is het meest gunstig. Bij Florius en Munt Hypotheken kunt u onbeperkt boetevrij aflossen als u dit doet met eigen geld.

Moet ik extra aflossen aankondigen?

Extra aflossing op uw hypotheek
ABN Amro Nee
Aegon 1 maand van te voren
ASR 2 weken van te voren
Centraal Beheer Achmea Nee
Delta Lloyd 2 weken van te voren
ING Bank Nee
Nationale Nederlanden Nee
Rabobank Nee
SNS Bank 1 maand van te voren

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.